Paine de casa, facuta cu masina de paine (750 grame)

Publicat de in Diverse

Am mancat ani de zile paine cumparata. Faceam si paine in modul clasic, framntata cu mana. Insa, cateodata, timpul era limitat si, de cele mai multe ori, pe timpul saptamani cumparam paine. Stim cu totii ca in paine din comert sunt aditivi. De cateva luni, am reusit sa imi cumpar o masina de facut paine Tower T11001. Face o paine foarte buna, gustoasa, avem mereu pe masa paine calda. Are coaja subtire, miezul nu se sfarma nici a doua zi… E buna … O sa impartasesc cu voi reteta acestei paini.

Ingrediene necesare pentru painea de 750 g:

  • Ulei (2 linguri)
  • Apa calda (315 ml)
  • Sare (1 lingurita)
  • Zahar (0,5 lingurita)
  • Lapte praf (1 lingurita)
  • Faina (520 grame)
  • Drojdie uscata

Eu folosesc faina alba (420 grame) si 100 grame faina de secara. Puteti folosi numai faina alba. Am pus mai multa faina de secara, insa nu ne-a placut …. Important este sa respectati ordine de a pune ingredientele in cuva masinii de paine.

In cuva masinii de facut paine veti pune ingredientele astfel:

-ueiul

-apa calduta (NU FIARTA)

-sarea

-zaharul

-laptele praf

-faina

-drojdia uscata

Dupa, inchideti cuva masinii de facut paine, programati, pentru a o face la greutatea de 750 grame, cum doriti sa fie coaja (eu dau la cea mazima, nu iese arsa, doar putin crocanta), programul care doriti sa il folositi (eu folosesc programul numerotat cu 1) si apoi ON! Masina isi va face treaba si puteti face orice altceva in acest timp (3 ore si 25 de minute).

Cand se termina programul , opriti din buton, scoateti din priza si mai lasati 10 minute painea in cuva, cu capacul inchis. Apoi scoateti painea, o puneti pe un capac de lemn si o inveliti cu un prosop. Sa aveti pofta! O sa pun si masurile in imaginile ce urmeaza…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *