Paine cu seminte, facuta cu masina de paine (1 kg)

Publicat de in Diverse

Cand suntem mai multe persoane la masa, trebuie sa fac paine de 1 kg. Ne place painea cu seminte si in ea, dar si deaspuspra. In reteta ce urmeaza o sa va scriu cantitatile si modul de preparare a acestei paini.

Pentru painea de 1 kg, facuta cu masina de paine, este nevoie de urmatoarele ingrediente (le voi scrie in ordinea in care le puneti in masina de paine! ESTE FOARTE IMPORTANT SA RESPECTATI ACEASTA ORDINE):

  • 2-3 linguri ulei
  • 420 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita lapte praf
  • 700 g faina (eu folosesc 600 g faina alba si 100 g faina secara)
  • 1,5 lingurite drojdie uscata.

Ati pus ingredientele in aceasta ordine in masina de paine, o inchideti, o bagati in priza, setati programul pentru paine de 1 kg, cum doriti sa fie coaja, eu o setez la maxim (nu arde), iese subtire, insa crocanta si GO! La mine dureaza 3 ore si 25 minute.

Pentru painea cu seminte, avem nevoie de miez de seminte. Nu le-am pus la ingrediente, intentionat, deoarece acolo e ordinea in care puneti cantitatile exacte in masina de facut paine si sa nu puneti si semintele de la inceput!  Eu am folosit miez de seminte de floarea soarelul si dovleac. Ca si cantitate pentru pus in paine, eu am pos 2 lingurite din fiecare. Iar pentru a pune deasupra cam , cate o lingurita rasa din fiecare. Aveam si susan si mac, insa nu fac mix de multe seminte. Daca vreti, puteti sa o faceti.

Urmaresc atunci cand vreau sa pun semintele (si in interior si deasupra) cronometrul masinii de facut paine. Cand mai are 2 ore si 10 minute, pun semintele, care sa fie incorporate in aluat, deoarece mai are de malaxat si va amesteca semintele cu aluatul. Le pun, ridicand capacul, apoi las capacul la loc. Pentru a pune deasupra semintele, la fel… Urmaresc cronometrul masinii de facut paine si cand mai are o ora si 15 minute, ridic capacul, avand pregatita apa calduta intr-un castronel si, cu o pensula inmuiata in apa calduta, dau toata suprafata painii, pun semintele uniform, apoi le apas bland pe aluat. Las capacul la loc si o las sa isi faca treaba!

Cand da semnalul sonor ca a terminat, scot masina de facut paine din priza, mai las painea acolo pret de 10 minute, apoi o scot, o pun pe un capac si o acopar cu un prosop. Si cand vine timpul mesei: pe EA! Este gustoasa, satioasa si fara aditivi si alte prafuri!  Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *