Frunze de stevie si visin, puse la lada (pentru iarna)

Publicat de in Conservate

Banala frunza de stevie are multe calitati foarte bune in alimentatie. Cei care locuiesc la curte o au, iar cei care locuiesc la bloc o pot cumpara de la piata, nu este un produs scump. Mie si familiei ne plac mult sarmalutele in frunze de stevie. Au un gust deosebit de bun, insa am gasit (acum doi ani, cred) o varianta de a le imbunatati mult gustul si savoarea acestor sarmalute, punand intre ele, cand le aranjez, cateva frunze de visin. Iese ceva minunat! Ideea imi apartine in totalitate! Am facut-o si nu imi pare rau.

Aceste fiind zise, sa incepem sa facem ce ne-am propus!

Frunzele pentru sarmalute trebuie sa fie mai mari. Ca in pozele de mai jos. Le-am curatat nervurile de pe spatele frunzei.

Le-am spalat. Apoi le-am numarat, am pus la o punga cate 25-30 de frunze de stevie, cate vreo 6 frunze de visin, spalate si ele.

Apoi le-am pus in punga. Am scris un bilet cu numarul de frunze si ce se afla in punga si le-am bagat in lada.

Daca vreau sa fac mancare de stevie, iarna, sau ciorba, dau deoparte frunzele de visin, le opresc pentru a le pune in varza sau in ce idee de reteta imi nazareste mie, tot in lada, in alta punguta mai mica! Incercati aceasta consevare si faceti sarmalute in frunze de stevie cu frunze de visin si nu o sa regretati! Acum e sezonul de a pune in lada banala frunza de stevie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *