Poate e impropriu spus drob, insa, pentru ca are in compozitie oua, am putea sa ii spunem asa. Ca tot e sezonul vintelor, am facut aceasta reteta. Pentru a o face, am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 800 gr. vinete (am cantarit dupa ce am curatat vinetele de coaja)
- 3 ardei kapia
- 6 cepe potrivite, ca marime
- 6 catei de usturoi
- 5 oua
- 6 linguri rase de faina
- 3 linguri ulei
- 100 gr. unt
- 2 lingurite rase de sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- o legatura zdravana de patrunjel verde
- zeama de la 1/2 lamaie
Sa ne apucam de treaba… Am pregatit o oala cu apa cu zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie. Am pus in apa zeama de lamaie, sa nu se schimbe la culoare vinetele. Am curatat mai intai vinetele de coaja, le-am spalat, apoi si le-am taiat cubulete. Le-am pus in oala cu apa si zeama de lamaie. Le-am lasat jumatate de ora. Cand am scurs apa era maro… stiti ca vinetele fac asa ceva. Le-am scurs bine intr-un scurgator de acea apa colorata, le-am pus inapoi in oala. Am pus apa peste ele pana le-a acoperit, o lingurita de sare si le-am pus pe aragaz, la foc mediu. Cand au inceput sa fiarba le-am lasat fix 10 minute. Am rasuturnat vinetele fierte in scurgator, sa se scurga bine de apa.

Cat vinetele firbeau, am curatat ardeiul, ceapa si usturoiul. Le-am spalat. Ceapa si ardeiul le-am taiat cubulete, le-am pus apoi cu uleiul intr-o cratita si le-am lasat putin sa se caleasca.

Cand erau calite, am pus untul, pana s-a topit si am oprit focul aragazului.

Usturoiul l-am taiat feliute subtiri. Intre timp, vintetele erau scurse de apa. Le-am pus intr-un castron sa fac toata compozitia. Peste vinete am pus ceapa cu ardeiul calite si untul topit, usturoiul, sarea, piperul, am amestecat si am lasat sa intre untul in vinete, vreo 5 minute.

In acest timp, am spalat patrunjelul si l-am tocat marunt. Apoi am pus in castronul cu compozitie patrunjelul tocat, ouale si am amestecat bine cu o lingura de lemn.

Cand a fost omogenizata compozitia, am pus faina, cate doua linguri, amestecand pana am incorpotat-o pe toata.

Am pus coala de copt intr-o tava de cozonac, cu dimensiunea de 38/13 cm, am pus compozitia in tava si am bagat-o la cuptor pentru o ora si 20 minute, la 175 grade.

Am incercat spre final cu un bat de frigariue… sa fie copt.

Dupa ce s-a racit, l-am taiat. Este gustos si este bine de facut in orice perioada a anului.

Mai ales acum cand gasim vinete de curte! Pofta buna!

Vizualizari:
1,591
Articole asemanatoare:
-
Gulas cu carne de porc si galuste de fainaTare bune sunt toate mancarurile. Si cum nu stiam ce sa mai pregatesc pentru familie, m-am gandit sa fac un gulas. Pentru asta am avut nevoie de urmatoarele ingrediente: Pentru gulas: 900 gr carne de porc de pe burta (nu foarte grasa) 4 cepe aratoase…
-
Varza proaspata, cu cap de piept de porc si frunze de visinVarza, o legume buna, pentru unii banala, din care se pot face mancaruri gustoase, pentru familia noastra apreciata. Insa, de aceasta data, nu simpla. Ingrediente: o varza proaspata pana in I,5 kg. cap de piept de porc 750 gr. 3-4 cepe potrivite un ardei kapia…
-
Supa cu galuste de gris in zeama de gainaCe e mai bun si sanatos, dar si usor de facut, decat o supa cu galuste de gris? Mi-a ramas vreo trei litri de zeama de la gaina de curte, dupa ce am fiert-o (ca mi-a trebuit sa fac altceva cu gaina)… Bun… ce sa…
Comentarii recente